top of page

MUMMY TUMMY TRÉNING

Újra mozogj és sportolj!

 

A módszer egy többlépcsős, egyéni vagy kiscsoportos, szülés utáni regenerációs mozgásprogram, melynek elsődleges célja, hogy helyreállítsa, és újra funkcionálissá tegye a terhesség során a légzésmintában, a medencefenék és a hasizmok működésében (egyébként törvényszerűen) bekövetkezett változásokat. 

Hogy kinek ajánlható a program? 

  • Akik aktívan sportoltak szülés előtt és újra szeretnének sportolni: számukra tökéletes alapozó program a sporthoz való visszatéréshez.

  • Akiknek szétnyílt a hasizmuk: a program komplex szemlélettel állítja helyre a hasizmok működését és egyúttal a gerinc stabilitását.

  • Akiknek szülés után problémája van a medencefenék izmaival és emiatt vizelettartási nehézsége van.

  • Kismamáknak, akik szeretnének aktívak maradni várandóságuk alatt: szeretnék felkészíteni testüket az „anyák maratonjára” vagyis a szülésre, illetve a szülést követő időszakra.

A tréning célja, hogy a hasizmod újra funkciója szerint működjön, visszanyerd és fejleszd a testtudatod, és biztonsággal elkezdhess bármit sportolni.

A program menete:

  1. Egyéni állapotfelmérés, légzéstanítás, testtudat fejlesztés, gátizomtorna.

  2. 4 hét légzőtorna, gátizom torna, mély hasizom aktiválás, rendszeres és következetes otthoni gyakorlással(!).

  3. „core” – a tréning során, a fejlődés mértékének megfelelően egyre nagyobb arányban kap szerepet a core-edzés. A tréning ezen fázisa már funkcionális edzéselemeket is tartalmaz, és szintén mindenkire személyre szabott!

bottom of page