top of page

SPARTAN TRAINING

Feszegesd a határaidat!

Never give up! Soha ne add fel! Ez a mondat vált az edzésmódszer jelszavává, és nem véletlenül. Itt nem csupán fizikai edzésről van szó. Meg kell találnod magadban a motivációt, ami segít átlépni a saját határaidon, így ez az egyik leghatékonyabb csoportos edzés típus. Rengeteg energiát ad mentálisan, amikor látod a többieket is küzdeni a súlyokkal, a gyakorlatokkal, önmagukkal, és tudod, hogy talán kisebb súllyal vagy éppen nagyobbal, lassabban vagy éppen pont gyorsabban végrehajtva a gyakorlatokat, de mindannyian megcsináljátok. Együtt! Miközben mindenki önmagával versenyez.


Eszközökben és feladatokban igen változatos az óra, mégis az edzés ”pikantériáját” a gyakorlatok kombinációja adja. Az edzés gerincét az erő és állóképességi WOD-ok (workout of the day) alkotják. A WOD különböző gyakorlatokból álló komplex feladat, amelyet általában időre kell végrehajtani, adott súllyal, adott ismétlésszámban vagy épp adott időre, maximális ismétlés számmal.


A gyakorlatok neveit a Spartan órán angolul használjuk,de 3-4 alkalom után ez teljesen megszokottá válik mindenki számára. 
Sokan gondoljátok úgy, hogy erre az órára csak olyan személy jár, aki versenysportoló és tiszta izom. Nyilván könnyebbség, ha rendelkezel sportmúlttal, és aktívan edzel. Mégis úgy gondolom, hogy kipróbálni bárki kipróbálhatja az órát, akit foglalkoztat a gondolat. Megsérülni nem fogsz, mert a komolyabb technikát igénylő gyakorlatokat egyszerűsítve végzed majd, és technikázunk. Viszont, ha magadénak érzed az óra hangulatát, a csoport lüktetését, akkor nagy léptekkel fogsz haladni, hogy felzárkózz, és hogy elérd a célod.

bottom of page